Rentefradrag på kviklån

Vidste du at du har ret til fradrag på dine renter og løbende gebyrer når du har taget et lån? Mange tror det kun gælder banklån, men tværtimod – Skat oplyser selv på deres website at der er fradrag på følgende:

  • Renter på banklån
  • Renter og bidrag på realkreditlån
  • Renter for forbrugslån hos et finansieringsselskab
  • Renter på kontoordning

Dette betyder at hvis du vælger at tage et lån online, kan du altså uden problemer få rentefradrag på alle dine lån – Alt dette skulle meget gerne ske helt automatisk, skulle det dog ikke gøre det imod forventning, kan du så selv indberette det uden problemer via din forskudsopgørelse på Skat’s hjemmeside.

Der er dog visse ting du skal være opmærksom på – Har du eksempelvis et lån med en variabel rente, er det vigtig du holder indberetter dine renter korrekt. Har du berettet at du fx har 10000,- i renteudgifter, men det reélt kun er 5000,- skal du så betale de penge tilbage du har fået for meget fradrag af. Dette gælder heldigvis dog også i den anden retning, så har du fået for lidt fradrag ift dine renter, skal du så have nogle penge tilbage.

Opfylder du visse forudsætninger, kan du også trække alle stiftelsesomkostninger fra dine lån. Dette kræver at lånet har en løbetid på under 2 år – Er du i tvivl om dit låns løbetid kan du se det på din låneaftale. Du skal i øvrigt selv huske at indberette denne del til skat, da det ikke sker automatisk.

Som nævnt tidligere er det altså ligemeget om det er et banklån, boliglån, kviklånforbrugslån eller andet, så er du fradragsberettiget.

Betaler du eksempelvis dit lån af på 1 år, skal du altså fordele den årlige rente ud på 12 måneder. Dette er det antal måneder du afbetaler lånet på. Når du har nået frem til det endelige tal, logger du ind på skat.dk/tastselv, finder din forskudsopgørelse og indberetter dine tal på forskudsopgørelsen. Skat laver formentlig selv en beregning ud fra de tal du har angivet, og udregner derefter det fradrag du er berettiget til.

Det er meget vigtigt at den rente du indberetter ikke er ÅOP, men derimod renten, så husk at nærlæse din låneaftale så du indberettiger det korrekte tal.

Mangler du et lån?

Står du og gerne vil have et lån til hvad end du går og drømmer om, hvad enten om det er ny bil, nyt tøj, ny telefon eller noget helt fjerde?

Vi har samlet en let og overskuelig oversigt over de bedste kviklån og forbrugslån i Danmark. I vores oversigt kan du nemt sammenligne de forskellige kviklån, hurtigt og nemt.

Her kan du søge og filtrere på lånebeløb og løbetid – og du kan hurtigt finde ud af hvilken ÅOP, renter, minimumalder de forskellige låneudbydere har og kræver.

Du kan begynde at sammenligne lån ved at klikke her.