Overhold afdrag på dit lån

Når du har lånt penge er det meget vigtigt du overholder dine afdrag på dine lån. Selv et mindre lån kan gå hen og blive rigtig dyrt hvis ikke du overholder dine aftaler med låneudbyderen.

Betaler du ikke til tiden kan der kommer en masse ekstra renter og gebyrer på dine lån, hvilket oftest bliver en dyr omgang.

En god tommelfinger regel er at du opsætter PBS på din budgetkonto (Har du i øvrigt ikke sådan en, kan det anbefales) – som automatisk overfører det afdrag du har aftale med låneudbyderen.

På den måde er du sikker på du løbende får betalt din månedlige ydelse til lånet.

Har du en måned eller to, hvor du ved at du får svært ved at betale din månedlige ydelse, ring til din låneudbyder, og tag en snak med dem. De er interesseret i at du har, og får en god oplevelse, med at bruge dem og derfor kan du oftest finde dem frem til god løsning med dem.

Det er klart en lettere løsning end at skulle betale flere omkostninger end du behøves.

Overholder du ikke din afdrag og på trods af ekstra renter og gebyrer stadig ikke betaler dine afdrag, kan kreditorer gå til fogedretten med sagen, og bede dem om hjælp med at få indkrævet deres penge, hvilket betyder endnu flere omkostninger.

Vi anbefaler du aldrig tager et større lån end hvad du ved din økonomi kan bære, samtidig bør du ikke tage andre lån for at betale nogle lån tilbage.

Ender du med ikke kunne betale din gæld, ender du også med at komme i RKI, hvorfor det kan blive meget svært at låne penge fremover.

Overhold derfor afdragene på dine lån, og skulle der være måneder hvor du ved det kan blive svært at overholde et afdrag, så indgå en aftale med dem du har taget et lån hos.