Lån sikkert, undgå fælderne

Det er idag blevet rigtig let og låne penge online, grundet internettets mange muligheder. Der er efterhånden kommet rigtig mange låneudbydere på markedet hvor du kan låne og have pengene på din konto kort efter du har ansøgt.

Mange mennesker kan dog være lidt bange eller skeptiske for at låne penge online, grundet de mange muligheder, og det resulterer i at man hurtigt kan miste overblikket, eller blive bange for at ikke kunne betale pengene tilbage indenfor aftalte tidsrum.

Derfor vil vi gerne give dig lidt råd ift hvordan du låner penge sikkert, og undgår fælderne derude.

Vælg en godkendt låneudbyder

Når du skal vælge en låneudbyder, så check op på om firmaet er godkendt af finanstilsynet – Disse udbydere er nemlig godkendt af den danske stat, og dermed underlagt den danske lovgivning. Dette giver dig som forbruger en vis sikkerhed.

Dertil, så check gerne firmaets rating og anmeldelser på Trustpilot, og se hvad andre har haft af oplevelser med låneudbyderen.

Vi har en oversigt af kviklån hvor du kan sammenligne de forskellige låneudbydere. I denne oversigt vil du også kunne se deres rating. Denne bestræber vi altid på at holde up-to-date, så dette kan også give sig en vis sikkerhed.

Ansøg om lån flere steder

En god regel er altid at ansøge om lån flere steder. Når du ansøger om lån betyder det ikke at du ligger dig fast på noget, det sker først når du vælger at acceptere lånetilbuddet.

Ansøger du flere steder, kan du sammenligne de lånetilbud du får. Husk at sammenlign renter, ÅOP, deres betingelser o.lign. – Vælg derefter hvilket et du ønsker at acceptere.

NEM-ID og lån

Anbefalet er det at du vælget et lån hvor du kan underskrive med dit eget NemID. Dette giver en større sikkerhed for at dine oplysninger ikke misbruges, og en sikkerhed om at det er dig som underskriver. Alle dine data er også krypteret når du skriver under med NemID.

Alle låneudbydere vi har på penge-laan.dk giver dig mulighed for at underskrive med NemID.

Har du ikke NemID, så kan det stadig godt lade sig gøre at låne penge, det bliver bare en lidt længere process, da aftalen omkring dit lån vil blive sendt med almindelig post. Det skal du så underskrive, og sende tilbage før din låneaftale kan træde i kraft.

Lav et realistisk budget og tidsplan

Det er vigtigt at du har gjort op med dig selv hvor mange penge du ønsker at låne, hvor lang en løbetid du mener at det er realistisk at tilbagebetale lånet på.

Vær sikker på at det beløb du skal betale månedligt i ydelse, ikke bliver for højt, så du ikke kommer i en situation hvor du ikke kan betale, modsat skal det heller ikke være alt for lavt.

Lav derfor et realistisk budget, så du kan få et overblik over hvad og hvor meget du mener er realistisk at låne og hvor meget du kan afdrage månedligt.

Det er vigtigt med en vis tryghed når det omhandler ens økonomi, og derfor skylder du dig selv at udarbejde en ordenligt budget så du ikke komme til at stå i en skidt situation hvor du ikke kan betale.