Kom ud af RKI

Når du er RKI registreret kan det være rigtig svært at optage kviklån, forbrugslån, få et telefonabonnement o.lign.

Dette er fordi at de selskaber hvor du gerne vil låne penge, eller oprette et abonnement foretager en kreditvurdering af dig, og ser de at du er registreret som dårlig betaler vil de nødigt handle med dig.

Hvis du gerne vil komme ud af RKI, enten fordi du gerne vil låne penge til noget, eller have et nyt telefonabonnement, købe noget på afbetaling eller lign, så bliver du nødt til at blive slettet fra RKI.

Hvordan kommer du ud af RKI?

Der er et par måder du kan benytte for at blive slettet fra RKI.

  • Betal din fulde gæld med det samme. På den måde bliver du slettet med det samme, helt automatisk. Herefter kan du nu gøre som tidligere, da der ingen der længere kan se at du har stået i RKI.
  • Du kan også vælge at afdrage din gæld, dvs at du betaler X antal kroner hver måned til der hvor du har gæld, indtil hele din gæld er væk. Herefter vil du blive slettet fra RKI
  • Du kan også vente… Helt automatisk, så vil du efter 5 år blive slettet fra RKI registret. Dette er dog ikke en anbefalet måde, da det er lang tid der går før man kommer ud af RKI, og på 5 år burde man som minimum godt kunne afdrage den gæld man har.

Vidste du at på trods af at du er registreret i RKI er det stadig muligt at optage nogle lån? Vi fraråder det dog kraftigt, da det er bedre at komme ud af din gældsspiral end at optage flere lån.

Hvordan kan jeg se om jeg er i RKI

Er du i tvivl om du er registreret som dårlig betaler, så kan du altid checke det helt gratis på www.dininfo.dk – Det burde dog ikke være nødvendigt. Er du registreret i RKI, ville du have modtaget et brev med posten om at du er blevet registreret i RKI

Skulle du være så uheldig at være endt i RKI, så kan vi bestemt anbefale du benytter ovenstående råd. Se det at du er røget i RKI som en motivation til at få betalt din gæld.

Det er selvfølgelig aldrig en sjov ting at være blevet registreret som dårlig betaler, da det generelt gør livet sværere. Gør dig selv den tjeneste og kom igang med at betale af på din gæld – I sidste ende bliver det godt at være kommet ud af RKI.

Kan jeg låne penge på trods af RKI

Der er visse låneudbydere som kan tilbyde dig at låne penge, påtrods af du er står i RKI. Du skal dog være meget påpasselig og varsom med at gå denne vej, da det som regel bare fører dig i yderligere gældsproblemer.

De lån du kan få selvom du er i RKI, er oftest også meget dyre i renter og omkostninger, så vi vil på det kraftigste fraråde at du optager flere lån, men derimod kommer igang med at afdrage på din nuværende gæld.